Maker Pro
Maker Pro

? broken part found

dc explorers

Aug 15, 2013
3
Joined
Aug 15, 2013
Messages
3
hi I have an old amp with the part pictured which has (obviously) broken. I have been led to believe it is a lead film capacitor?

I am just hoping that someone could help with 1; is it repairable and 2; where could I find a suitable replacement part.
 

Attachments

  • 20130815_164301.jpg
    20130815_164301.jpg
    142.2 KB · Views: 143
  • 20130815_164336.jpg
    20130815_164336.jpg
    137.7 KB · Views: 121

john monks

Mar 9, 2012
693
Joined
Mar 9, 2012
Messages
693
This looks like some kind of noise suppression circuit but I cannot tell without a schematic. You might be able to substitute for this. So what is the make and model of your old amp?
 

Raven Luni

Oct 15, 2011
798
Joined
Oct 15, 2011
Messages
798
I'm guessing the 8H means 8 henries - meaning its an inductor. I wouldnt expect one to pop like that though.
 

duke37

Jan 9, 2011
5,364
Joined
Jan 9, 2011
Messages
5,364
If it is connected between brown (live) and neutral (blue) then it is a noise suppresion X capacitor.

Try and copy all the markings on it.

If it is as I think then the amp will operate without it.

It can't be very old with the new cable colours.
 

dc explorers

Aug 15, 2013
3
Joined
Aug 15, 2013
Messages
3
update

hi thanks for the responses so far

bit of an update it's a quad 34 control unit hopefully pictured below and the part is right next to the power in and the power output
 

Attachments

  • quad 34.jpg
    quad 34.jpg
    22.6 KB · Views: 89
  • quad 2.jpg
    quad 2.jpg
    73.3 KB · Views: 150
Last edited:

gorgon

Jun 6, 2011
603
Joined
Jun 6, 2011
Messages
603
It looks like 0.047uF + 100ohm x 2 in series, 250V. Values from the top and schematics from the side.

TOK ;)
 
Top