Maker Pro
Maker Pro

No Output Signal from H-bridge driver IR2104

GrundE

May 23, 2024
2
Joined
May 23, 2024
Messages
2
Hello,

I want to test the synchronous buck converter circuit using h bridge IR2104 as mosfet gate driver. I am simulating this in Proteus 8. Here is the details of my project :

Vsupply = Up to 80V
VCC = 12V
Fsw = 39khz

Ok let’s go to the problem.

The problem is IC IR2104 is not making output PWM signal from both pin (HO & LO). From the oscilloscope, you can see signal 1 is PWM from generator, signal 2 is HO and signal 3 is LO. Did i missing something?
 

Attachments

  • IMG_9992.png
    IMG_9992.png
    29.1 KB · Views: 4
  • IMG_9993.png
    IMG_9993.png
    493.8 KB · Views: 4

Delta Prime

Jul 29, 2020
2,109
Joined
Jul 29, 2020
Messages
2,109
Yes you are missing something...
First of all this is an H-Bridge. H does not stand for half. Your circuit is a half bridge.


Should we check your settings in proteus? What are your settings?

Is this homework?
1716444458977.png
 

Attachments

  • IR2104.PDF
    142.3 KB · Views: 1
Last edited:

GrundE

May 23, 2024
2
Joined
May 23, 2024
Messages
2
Update for the simulation, I just create another simulation project and it works. I don't know why only this is not working. For the setting, I only change the Animation SPICE from default to convergence.

For your question, this is a home project synchronous buck converter for mppt purposes. I have built one prototype but I don't understand why the buck converter is not working. Because I don't have oscilloscope so I can't analyze where the problem is. I made the almost same design using a reference from Tech Builder. Here is my schematic. Schematic_MPPT_2024-05-23.png
 
Top