Maker Pro
Maker Pro

Simply question

C

Chris Lewis

Jan 1, 1970
0
I want to build a simple cable that will mute the speakers on my computer
when i plug in headphones. I guess i can do it with a 3.5mm plug and a
coule of 3.5mm sockets.

I need some way of connecting them so that one output loses its connection
when the other is connected.

I tried google but didnt find anything usefull. If anyone could point me in
the direction of a circuit diagram and also somewhere good to buy the parts
in the UK it would be really appreciated.

Thanks

Chris
 
J

John Fields

Jan 1, 1970
0
I want to build a simple cable that will mute the speakers on my computer
when i plug in headphones. I guess i can do it with a 3.5mm plug and a
coule of 3.5mm sockets.

I need some way of connecting them so that one output loses its connection
when the other is connected.

I tried google but didnt find anything usefull. If anyone could point me in
the direction of a circuit diagram and also somewhere good to buy the parts
in the UK it would be really appreciated.
 
C

Chris Lewis

Jan 1, 1970
0
This just tries to send an e-mail to that address, I'm sure that was not
what you intended. was it a link to a news post? If yes can I have the
subject and date so I can try to find it on Google.

Thanks again

Chris
 
J

John Fields

Jan 1, 1970
0
This just tries to send an e-mail to that address, I'm sure that was not
what you intended. was it a link to a news post? If yes can I have the
subject and date so I can try to find it on Google.
 
D

dB

Jan 1, 1970
0
Chris Lewis said:
I want to build a simple cable that will mute the speakers on my computer
when i plug in headphones. I guess i can do it with a 3.5mm plug and a
coule of 3.5mm sockets.

I need some way of connecting them so that one output loses its connection
when the other is connected.

I tried google but didnt find anything usefull. If anyone could point me in
the direction of a circuit diagram and also somewhere good to buy the parts
in the UK it would be really appreciated.

Thanks

Chris


CPC carry two 3.5mm switched jack sockets.

Order code CN00651 panel mount
Order code CN00652 p.c.b mount

Use one of those wired so that the signals a.e connected to the
'speakers when no plug is inserted.

Inserting the 'phones plug will disconnect the 'speakers.
 
J

John G

Jan 1, 1970
0
Well like Chris said it just starts a new email to that address.
Could you please explain how it links to whatever.
 
L

Lord Garth

Jan 1, 1970
0
Go to the news group alt.binaries.schematics.electronic

John has posted your schematic there...
 
J

John G

Jan 1, 1970
0
Lord Garth said:
Go to the news group alt.binaries.schematics.electronic

John has posted your schematic there...
It was not really MY circuit, it was for the OP, Chris.
Yes it is at ABSE but still I do not know what the link John posted
means and if Chris had to ask in the first place, he is likely a novice
and more confused than me.

I could draw the cct with my eyes closed so don't really need it, was
just interested where the link led or did not lead too.
 
L

Lord Garth

Jan 1, 1970
0
John G said:
It was not really MY circuit, it was for the OP, Chris.
Yes it is at ABSE but still I do not know what the link John posted
means and if Chris had to ask in the first place, he is likely a novice
and more confused than me.

I could draw the cct with my eyes closed so don't really need it, was
just interested where the link led or did not lead too.


It looks like a screw up from J.F.'s post. It should be no big deal for the
OP to go
to ABSE and find it, if it is...I'm hiding now!
 
C

Chris Lewis

Jan 1, 1970
0
It was not really MY circuit, it was for the OP, Chris.
I think the problem is that the link needs to have added to the
front. If you dont then the news reader just thinks it is a mailto:\\ link.

I wouldn't say i was a novice (at usenet, i think my question prooves i am
at electronics!!) it just had me a bit confused. Anyway off to check google
archives as our news server here at work doesnt carry binary groups and we
cant access anythin else!

Thanks every one for your help.


--?
Chris Lewis
 
J

John Fields

Jan 1, 1970
0
It looks like a screw up from J.F.'s post. It should be no big deal for the
OP to go
to ABSE and find it, if it is...I'm hiding now!

---
Yup!

I'm using Agent and what I did was cut and paste the message ID from
the header, after I posted to and read it back from abse, into the
post on seb.

Clicking on the raw message ID in Agent opens a dialogue box where one
of the choices is something like "Message ID?", and clicking on that
gets the message it points to. I guess Outlook Express or ??? handles
it differently.

This seems to work without going through the dialogue box:

news://[email protected]
 
J

John Fields

Jan 1, 1970
0
I think the problem is that the link needs to have added to the
front. If you dont then the news reader just thinks it is a mailto:\\ link.

I wouldn't say i was a novice (at usenet, i think my question prooves i am
at electronics!!) it just had me a bit confused. Anyway off to check google
archives as our news server here at work doesnt carry binary groups and we
cant access anythin else!

Thanks every one for your help.
 
C

Chris Lewis

Jan 1, 1970
0
No problem. I'm going home now anyway so I'll get it from there.

If I get stuck I'll post back.

Cheers

--
Chris Lewis
| On Thu, 10 Feb 2005 08:19:49 -0000, "Chris Lewis" <no spam thanks>
| wrote:
|
| >>> It was not really MY circuit, it was for the OP, Chris.
| >>> Yes it is at ABSE but still I do not know what the link John posted
| >>> means and if Chris had to ask in the first place, he is likely a
| >>> novice and more confused than me.
| >>>
| >>> I could draw the cct with my eyes closed so don't really need it, was
| >>> just interested where the link led or did not lead too.
| >>> --
| >>> John G
| >>>
| >>> Wot's Your Real Problem?
| >
| >I think the problem is that the link needs to have added to the
| >front. If you dont then the news reader just thinks it is a mailto:\\
link.
| >
| >I wouldn't say i was a novice (at usenet, i think my question prooves i
am
| >at electronics!!) it just had me a bit confused. Anyway off to check
google
| >archives as our news server here at work doesnt carry binary groups and
we
| >cant access anythin else!
| >
| >Thanks every one for your help.
|
| ---
| Problem #2, Google doesn't archive binaries...
|
| Shall I email it to you?
|
| --
| John Fields
 
Top