Maker Pro
Maker Pro

Sony TAF40 LED Repair

dogtownman

Jul 18, 2016
5
Joined
Jul 18, 2016
Messages
5
Hello i have an old sony f40 amplifier all works fine apart from one of the Led meters only lights one bar out of six..the other channel is fine and bounces with the music...I think it is the IC 551 Chip that operates the light strip that has the fault.but can not find one anywhere on google search..would anyone know a replacement chip..IC 551 9 pin..Thanks for any help ..
 

73's de Edd

Aug 21, 2015
3,606
Joined
Aug 21, 2015
Messages
3,606
Sir dogtownman . . . . . . . . .
(where do this dog town be ?)


Initially place a jumper between both IC's pin 8 'S to see if the ? units dormant LED's come alive at higher levels.
If not then pull and out and interchange the twin / companion IC's . . . to see if the conditions then move between them.
Then n n n n n you will see if you are in the market for a new BA656.

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_f...3.TR0.TRC0.H0.XBA656.TRS0&_nkw=BA656&_sacat=0


73's de Edd
 
Last edited by a moderator:

dogtownman

Jul 18, 2016
5
Joined
Jul 18, 2016
Messages
5
Thanks de ed ..i just tested the led's with your jumper method and they all light up when i moved along each one ..so a new driver it is then..
Dogtown ..just made that up as a user name.. I'm Phil...from cheshire UK.. Great site this..!!
 

Sunnysky

Jul 15, 2016
541
Joined
Jul 15, 2016
Messages
541
He meant jumper the input to the chip on pin 8 not the driver outputs
 

dogtownman

Jul 18, 2016
5
Joined
Jul 18, 2016
Messages
5
Thankyou so much....i have just soldered the new IC in and the led's are now both dancing away..very happy..;0
I'm new to electronics but love to learn.no doubt will be back on for some more advice..
 
Top